Vonkverspanen als nauwkeurige methode

vonkverspanen
draadvonken
vonkverspanen

Vonkverspanen is een vorm van machinale bewerking op basis van vonkerosie, waarbij materiaal door elektroden van het werkstuk wordt verwijderd. Door middel van vonksnijden kunnen vormen worden gemaakt van geleidende metalen.

Niet alle bewerkingen kunnen door middel van frezen gedaan worden en in sommige gevallen is lasersnijwerk niet nauwkeurig genoeg. Als gewenste vormen en nauwkeurigheid/toleranties moeilijk haalbaar zijn met frezen kan draadvonken een oplossing bieden. In veel gevallen is deze oplossing dan ook een voordeligere methode bij complexe producten.

Met deze techniek zijn wij in staat om een zeer nauwkeurige maatvoering te realiseren. Omdat er tijdens het vonken geen mechanische belasting op het product komt kunnen we heel dun materiaal en fragiele producten bewerken. Echter kunnen wij door de mooie afmeting van onze machine ook producten van formaat bewerken.

Piramide- en kegelvormen, tandwielen, spiebanen ( een brede- en/of smalle spiebaan doorlopend )  en vierkante gaten zonder radius in de hoeken zijn o.a. mogelijk. Mocht een niet doorlopende spiebaan gewenst zijn, beschikken wij ook nog over een steekbank.

Deze bewerking voeren wij momenteel al uit voor bedrijven in West-Brabant en ver buiten deze regio, ook bevinden onze klanten zich in België.

Heeft u een vraag over draadvonken? Neem dan contact op via 0165 – 32 67 47 met één van onze vakmensen of stel u vraag via info@koetsenruytermb.nl

NEEM CONTACT OP

De draadvonktechniek

Wij kunnen diverse materialen vonkverspanen, dit doen wij door middel van draaderoderen, ook wel draadvonken / draadvonktechniek genoemd. Onderstaand voor u op een rijtje:

Voordelen van vonkverspanen:

 • Zeer nauwkeurig in maatvoering en oppervlakte ruwheid
 • Onder een hoek vonken mogelijk
 • Ook fragiele producten te bewerken
 • Gehard en ongehard materiaal te bewerken

Mogelijkheden:

 • CNC draadvonken:
 • MAKINO DUO64
 • Bereik: 650 x 400 x 420mm
 • Werkstuk maximaal: 910 x 660 x 400mm

Materiaalsoorten:

 • Staal ( gehard of zacht )
 • Roestvrijstaal
 • Brons, koper, messing
 • Aluminium
 • Titanium
 • Hardmetaal

Benieuwd naar de levertijd en prijs van uw product? Vraag hier een offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN
vonkverspanen
vonkverspanen
vonkverspanen

Uw producten uitbesteden bij Koetsenruyter Metaalbewerking?

U kunt bij ons terecht voor alleen uw vonkwerk, maar ook voor het uitbesteden van uw compleet product. In onze werkplaats beschikken wij ook over draai- en freesmachines, zowel CNC als conventioneel. Wij beschikken over een grote voorraad diverse materialen. Indien nodig/gewenst worden de producten door ons Ultrasoon gereinigd en kunnen wij ze voor de tracability voorzien van een nummer/codering door middel van etsen.

De draadvonktechniek haarfijn uitgelegd

Doordat twee geleide punten verbinding met elkaar maken zorgen voor een vonkenregen tussen de draad en het werkstuk, erodeert het materiaal weg. De draad rolt van een spoel en de machine loopt de voorge-programmeerde contour af. Het snijproces moet buiten het werkstuk of vanuit een startgat, gestart worden. Je kunt doorlopende rechte en conische contourgaten snijden. Dit proces kan toegepast worden op bekende en minder bekende materialen, het materiaal dient wel elektrisch geleidbaar te zijn.

vonkverspanenMeer informatie over vonkverspanen ontvangen? Neem contact op met één van onze vakmensen via 0165 – 32 67 47 of stel uw vraag via info@koetsenruytermb.nl en laat u informeren. Wij streven ernaar om onze levertijden zo kort mogelijk te houden tegen een scherpe prijs!

Benieuwd naar wat wij u kunnen bieden, vraag dan hier uw offerte aan.

Nieuwsgierig wie wij zijn en wat wij doen? Dan kunt u ook een kijkje nemen op onze LinkedIn pagina.

Contact formulier